Новини

Міжнародний день демократії

Вчора була важлива дата. Запрошуємо школи поділитися, як ви її відзначаєте❓ Чи використовуєте "прив'язку" до неї в освітньому процесі❓ Чи можете запропонувати власний досвід колегам❓
15 вересня, відповідно до рішення Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй ?, з 2007 року світ відзначає Міжнародний день демократії. Щороку він має нову тему, яка на той момент, є особливо важливою.
‼️Тема Міжнародного дня демократії 2019 року - «Участь», адже демократія – це не тільки мета, але і процес, і лише за умови повної участі та підтримки міжнародної спільноти, державних органів влади, суспільства і окремих громадян, ідеали демократії можуть стосуватися кожної людини в будь-якому куточку світу.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у своєму щорічному посланні зазначив:
"Відзначаючи Міжнародний день демократії, світова спільнота підтверджує свою відданість побудові суспільства, в житті якого беруть участь всі громадяни без винятку, суспільства рівних можливостей, яке ґрунтується на верховенстві права і дотриманні прав людини.
Демократія важлива не лише сама по собі – це ще й потужний фактор, що стимулює соціально-економічний прогрес, підтримку міжнародного миру і безпеки, повагу до основних прав людини.
Давайте ж з нагоди цього Міжнародного дня підтвердимо свою відданість цим принципам, підтримці миру, сталого розвитку та захисту прав людини шляхом зміцнення демократії та верховенства права!"

Більше новин...

logo 2 en

© 2024 Центр освітніх ініціатив