Новини

Кластер освіти і креативності на Форумі видавців

У Львові триває 25-ий Форум видавців. Цьогоріч організатори Форуму підготували окрему програму заходів для Кластеру освіти та креативності на 25BookForum. Сьогодні представники проєкту провели на Форумі круглий стіл «Демократична школа – простір свободи і відповідальності». Директорки та заступниці директорів закладів освіти – учасників наших проєктів ділилися з присутніми освітянами своїм досвідом демократичних змін.
Леся Баранкевич з Жидачівського НВК «Початкова школа – гімназія ім.Омеляна Партицького», Галина Васюта з Львівської СЗШ № 23, Наталія Ништа з львівського ліцею «Інтелект» (школа № 69), Ольга Прецель з Підгородецької ЗОШ (Сколівський район), Уляна Свйонтек з Червоноградської СЗШ № 12 розповіли про те, як демократичне середовище допомагає формувати спільноту відповідальних і активних громадян (учнів, батьків, педагогів, інших членів громади, в якій знаходиться школа). Йшлося і про розвиток учнівського самоврядування, і про залучення батьків до освітнього процесу, про ефективну співпрацю з громадськими організаціями, про заохочення до змін і до самоосвіти та участі в проектній діяльності педагогічного колективу. Також зробили наголос на важливості наскрізного формування громадянських компетентностей в освітньому процесі.
Учасниці дискусії яскраво продемонстрували, як загальношкільний підхід, що пропагується Програмою, допомагає враховувати інтереси усіх зацікавлених в тому, щоб школа була місцем, куди охоче приходять і діти, і батьки, і вчителі. На цьому наголосила Мирослава Товкало з ЛОІППО.
Ми щиро дякуємо учасницям круглого столу та сподіваємось, що їхній досвід надихне інші школи до демократичних змін. 

Більше новин...

logo 2 en

© 2024 Центр освітніх ініціатив