Новини

Запрошуємо до участі у проекті вчителів та молодіжних працівників

"Підвищення компетенцій демократичного громадянства через формальну, неформальну та інформальну освіту"

Програма Еразмус+ Молодь, ключовий напрям 2: Розвиток потенціалу в сфері молодь

Партнерами проекту є:
• Центр освітніх ініціатив (Львів, Україна)
• Програма підтримки освітніх реформ в Україні "Демократична школа"
• Регіональний молодіжний центр (Кошице, Словаччина),
• Фундація Civis Polonus (Варшава, Польща),
• Асоціація “Молодь і реконструкція” (Париж, Франція)

Метою проекту є підтримка розвитку громадянської та соціальної компетентностей молоді шляхом встановлення синергії між формальною, неформальною та інформальною освітою. Проект надасть можливість українським вчителям і молодіжним працівникам спільно вивчати досвід своїх колег з Франції, Польщі та Словаччини щодо інтеграції підходів і методів формальної, неформальної та інформальної освіти для розвитку ключових компетентностей, зокрема, міжособистісної, міжкультурної, соціальної і громадянської.

Проект складатиметься із серії стажувань для вчителів та молодіжних працівників до країн-партнерів, де вони матимуть змогу дізнатись про аспекти роботи у позашкільних закладах, середніх школах та освітню діяльність у молодіжних центрах.
• У Польщі учасники матимуть можливість взяти участь у навчальних семінарах, тренінгових курсах з розвитку громадянської компетентності та побачити, як проходить співпраця із представниками місцевих громад.
• У Словаччині під час стажування учасники дізнаються про досвід формування фінансової грамотності, підтримки молодих вчених, діяльності інших молодіжних організацій, також можна буде ознайомитись із роботою мистецьких клубів та фотоклубів, які співпрацюють зі школами.
• У Франції учасники візьмуть участь у підготовці міжнародних волонтерських таборів, відвідають молодіжні центри, зустрінуться з експертами, молодіжними та соціальними працівниками, які детальніше розкажуть про застосування анімації та неформальної освіти у цій країні.

Перші стажування у Польщі та Словаччини відбудуться в травні 2018 року. Стажування у Франції відбудуться в липні-вересні. Докладний розклад, будь ласка, дивіться нижче. Точні місця стажування будуть повідомлені відібраним кандидатам.

Метою стажувань є формування навичок та вивчення досвіду для подальшого застосування і поширення підходів, методів та практик формальної, неформальної та інформальної в Україні.
стажувань повинні взяти участь у семінарах (щонайменше одному) з обміну досвідом і презентувати методи молодіжної роботи для розвитку громадянської компетентності молодих людей, поєднуючи зусилля формальної та неформальної освіти. Семінари відбуватимуться протягом 2018-2019 років. Після цього планується розробити посібник для молодіжних працівників та вчителів, відповідальних за позакласну роботу, щодо синхронізації/доповнення навчальних програм для досягнення кращої ефективності у процесі розвитку ключових компетентностей.

Відбір учасників і учасниць стажувань відбуватиметься на конкурсній основі. Перевага надаватиметься молодіжним працівникам та вчителям, які вже співпрацюють і прагнуть покращувати співпрацю. Усіх зацікавлених у проекті просимо заповнити форму для участі у навчальних візитах до однієї з країн-партнерів. Термін подачі заявок – 10 квітня 2018, 23:59.

Словаччина

Перше стажування: 14-27.05.2018 (4 особи)
Друге стажування: 25.06-08.07.2018 (4 особи)

Під час першого та другого стажувань у Регіональному молодіжному центрі міста Кошице учасники візиту матимуть можливість відвідати навчальні семінари, тренінговий курс з питань освіти в галузі прав людини, мистецькі клуби та фотоклуби. Семінари стосуватимуться фінансової грамотності, підтримки молодих вчених, діяльності інших молодіжних організацій (наприклад, Молодіжної ради Кошицького району).

Третє стажування 05-18.11.2018 (2 особи)

Під час третього стажування в регіональному молодіжному центрі міста Кошице учасники проекту матимуть можливість відвідати тренінговий курс з питань демократії та громадянства, тренінговий курс для шкільних рад, конференцію для студентів, підготовану до річниці революції 1989 р., деякі інші семінари та ознайомитись з діяльністю ще одної організації поблизу м. Кошице.

Польща

Перше стажування: 14-27.05.2018 (4 особи)
Друге стажування: 28.05.- 10.06.2018 (4 особи)
Третє стажування: вересень 2018 р. (2 особи)

Докладна програма стажувань знаходиться в стадії формування. Загальна програма стажувань стосуватиметься питань підвищення громадянської активності молоді у школах та місцевих громадах. До участі у третьому стажуванні запрошуються вчитель + чиновник, відповідальний за роботу з молоддю чи з Молодіжною радою у місті або ОТГ.

Франція

Перше стажування - літо 2018 р. (4 особи)
Друге стажування - літо 2018 р. (4 особи)

В Асоціації "Молодь і реконструкція" під час першого та другого стажування учасники візиту матимуть можливість:
- взяти участь в організації і проведенні міжнародних волонтерських таборів;
- відвідати один із регіональних центрів Асоціації "Молодь і реконструкція", де проводиться підготовка таборів та робота із представниками місцевих громад;
- взяти участь у тренінговому курсі для лідерів та аніматорів, відповідальних за проведення волонтерських таборів;
- відвідати молодіжні центри (будинки культури MJC та Maison des Jeunes);

Третє стажування - осінь 2018 р. (16 днів, 2 особи)

Під час третього стажування учасники матимуть змогу:
- зустрітись з експертами, молодіжними та соціальними працівниками, які детальніше розкажуть про анімацію та неформальну освіту у Франції;
- відвідати школу, яка за своєю програмою інтегрує вільний час та неформальну освіту учнів;
- взяти участь у міжнародних семінарах та навчальних курсах, що відбуватимуться в рамках програми "Еразмус+".

Кошти участі у стажуванні (окрім страхового полісу) покриваються з гранту, наданого програмою Еразмус+.

Для заповнення форми перейдіть за посиланням:

https://goo.gl/forms/dZ0LpuFHDf82oa282

З додатковими запитаннями прохання звертатися до:
Наталія Павлюк,
координатор молодіжних проектів,
благодійна організація «Центр освітніх ініціатив»
nata.pavlyuk@gmail.com

Більше новин...

logo 2 en

© 2024 Центр освітніх ініціатив